Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zniknięcie strony z indeksu wyszukiwarki
Pozycjonowanie stron - Forum dyskusyjne - Reklama internetowa > Marketing w wyszukiwarkach > Pozycjonowanie i optymalizacja
underwood
Witam

bardzo prosze o pomoc. Jakis czas temu postanowilem wypozycjonowac stronke mojej druzyny koszykowki. Stronka oparta jest na Wordpresie (CMS). Dodalem ja do wyszukiwarek, kilkunastu katalogow, poczatkowo tj. przez jakies 3tygodnie szlo calkiem sympatycznie (pod haslem wronba w wynikach Google pojawiala sie na pierwszej stronie), jednakze jakies 4 dni temu strona (http://rhinobasket.xt.pl) zniknela zupelnie z wynikow wyszukiwania w Google.
Podejrzewam ze dostalem "bana"(ale oczywiscie moge sie mylic, w sumie jestem z tego tematu zupelnie zielony sad.gif ), bardzo porsze poradzcie mi co z tym zrobic? Acha... poniewaz dzialalem troche "po omacku", nie pamietam w jakich katalogach zglosilem strone. (Pisze jakby sie ktos chcial o to zapytac)

pozdrawiam
ouzia
Nie masz się co martwić, na pewno nie została zablokowana bo jest i to już na drugiej stronie.
Zazwyczaj tak jest, że strona na początku jest wyżej i później trochę spada to całkiem normalne.
Proponuję dodać ją do innych przeglądarek (onet, wp itd) tam jej nie widziałem oraz
zwiększyć występowanie pozycjonowanego słowa (wronba) - to dwie moim zdaniem
najłatwiesze metody. Jeśli chcesz sie więcej pobawić to proponuję zoptymalizowanie kodu
underwood
CYTAT(ouzia @ May 8 2006, 01:07 PM) *
Zazwyczaj tak jest, że strona na początku jest wyżej i później trochę spada to całkiem normalne.

problemem nie byla niska pozycja w wyszukiwarce ale calkowite znikniecie strony z indeksu, dzieki jednak za odpowiedz i zainteresowanie sie problemem, odpowiedz znalazlem pare dni temu na konkurencyjnym forum wink.gif
fenth
CYTAT(underwood @ May 12 2006, 12:43 PM) *
problemem nie byla niska pozycja w wyszukiwarce ale calkowite znikniecie strony z indeksu, dzieki jednak za odpowiedz i zainteresowanie sie problemem, odpowiedz znalazlem pare dni temu na konkurencyjnym forum wink.gif

Witam

Jestem nowy, na pozycjonowaniu zna, się tyle, co sobie w necie przeczytałem. Ale mam podobny problem, tylko z onetem. Moja strona www.ptadhd.pl w ogóle zniknęła z wyników onetu - jeśli wpisuje się słowo "ADHD", co jest główną domeną działalności naszej organizacji. Może podzielisz się ze mną swoją wiedzą, skoro znalazłeś wyjaśnienie podobnego problemu? A może ktoś jeszcze wie coś na ten temat - dlaczego tak się stało. Ja również niedawno dodałem stronę do wielu katalogów (spędziłem nad tym ze dwa wieczory, myślę że dodałem ją do ok. 40 - 50 katalogów). Czy to może mieć związek ze zniknięciem strony z wyszukiwarki onetu? Bo liczyłem na odwrotny efekt sad.gif
Obuchowicz
CYTAT(fenth @ Jun 10 2006, 05:07 PM) *
Witam

Jestem nowy, na pozycjonowaniu zna, się tyle, co sobie w necie przeczytałem. Ale mam podobny problem, tylko z Onetem. Moja strona www.ptadhd.pl w ogóle zniknęła z wyników onetu - jeśli wpisuje się słowo "ADHD", co jest główną domeną działalności naszej organizacji. Może podzielisz się ze mną swoją wiedzą, skoro znalazłeś wyjaśnienie podobnego problemu? A może ktoś jeszcze wie coś na ten temat - dlaczego tak się stało. Ja również niedawno dodałem stronę do wielu katalogów (spędziłem nad tym ze dwa wieczory, myślę że dodałem ją do ok. 40 - 50 katalogów). Czy to może mieć związek ze zniknięciem strony z wyszukiwarki onetu? Bo liczyłem na odwrotny efekt sad.gif

Strona została zaindeksowana przez wyszukiwarkę Onetu (szukaj.onet.pl/query.html?qt=site%3Awww.ptadhd.pl), a pod słowem ADHD znajduje się na 19. pozycji. W czym więc problem?
fenth
CYTAT(Obuchowicz @ Jun 10 2006, 06:08 PM) *
Strona została zaindeksowana przez wyszukiwarkę Onetu (szukaj.onet.pl/query.html?qt=site%3Awww.ptadhd.pl), a pod słowem ADHD znajduje się na 19. pozycji. W czym więc problem?

No kurczę, nie wiem jak to możliwe, ale ja chyba oślepłem na starość !!!! Daję słowo, że jej nie zauważyłem i to nie raz. Dzięki za trud sparwdzenia.
fenth
No jednak coś jest nie w porządku. Moja strona www.ptadhd.pl znowu "wyparowała" z onetu. Jeśli 10 czerwca była na 19 pozycji pod hasłem "ADHD" i 11 czerwca również, a dzisiaj, czyli 12 czerwca przeglądam wyniki wyszukiwania i doszedłem do 330 pozycji i jej nie ma, to o co chodzi? W nocy dodałem wpis do jakichś 8 katalogów bezpłatnych i tyle się z tą stroną działo... Te katalogi zaszkodziły?

A może ktoś usiłuje robić mi świństwo i klika (może nawet kilka osócool.gif przy mojej stronie odnośnik zgłaszający, że strona jest nie na miejscu? Możliwe, że przez powiedzmy kilkadziesiąt kliknięć onet mnie zbanuje?

Gorąca prośba do wszystkich nie-laików ode mnie, czyli laika - poradźcie coś. Jak to możliwe?

Pozdrawiam
Obuchowicz
CYTAT(fenth @ Jun 12 2006, 01:19 PM) *
No jednak coś jest nie w porządku. Moja strona www.ptadhd.pl znowu "wyparowała" z onetu. Jeśli 10 czerwca była na 19 pozycji pod hasłem "ADHD" i 11 czerwca również, a dzisiaj, czyli 12 czerwca przeglądam wyniki wyszukiwania i doszedłem do 330 pozycji i jej nie ma, to o co chodzi? W nocy dodałem wpis do jakichś 8 katalogów bezpłatnych i tyle się z tą stroną działo... Te katalogi zaszkodziły?

A może ktoś usiłuje robić mi świństwo i klika (może nawet kilka osócool.gif przy mojej stronie odnośnik zgłaszający, że strona jest nie na miejscu? Możliwe, że przez powiedzmy kilkadziesiąt kliknięć onet mnie zbanuje?

Gorąca prośba do wszystkich nie-laików ode mnie, czyli laika - poradźcie coś. Jak to możliwe?

Pozdrawiam

Dodawanie strony do katalogów raczej nie ma nic wspólnego ze znikaniem jej z wyników wyszukiwania. O zbanowaniu też nie mam mowy, bo u mnie strona pojawia się cały czas na 19. pozycji. Myślę, że wystarczy czekać i zbierać linki, a po kilku tygodniach pozycja powinna się ustabilizować...
fenth
U mnie dzisiaj znowu widać stronę na 19 pozycji. Nie rozumiem tego, ale jako laik pewnie o wielu rzeczach jeszcze się dowiem. Dzięki raz jeszcze za zainteresowanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.