Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z indeksacją strony w Google
Pozycjonowanie stron - Forum dyskusyjne - Reklama internetowa > Marketing w wyszukiwarkach > Pozycjonowanie i optymalizacja
luk
Witam,

Ponad dwa miesiące temu zrobiłem stronę www.rosa.info.pl, pododawałem ją do katalogów, ustawiłem znaczniki META, a jak dotąd Google nie odwiedził mojej strony. Poradźcie co należy zrobić, aby w końcu ją zobaczył.

Z góry dziękuję.
Dorota Matysiak
Nie wystarczy dodać jednorazowo serwis do kilku katalogów. Linki z tego typu stron w większości przypadków są bardzo słabe i mija mnóstwo czasu, zanim Google je uwzględni (nie dotyczy to oczywiście popularnych i znaczących zestawień witryn, takich jak DMOZ, czy w Polsce katalog.wp.pl, katalog.onet.pl, kataloog.info, webwweb.pl itp.). Proponuję regularnie dodawać stronę do nieco większej liczby katalogów i/lub zadbać o kilka mocniejszych linków z popularnych serwisów (oby tylko na początek nie przesadzić). Opóźnienia w indeksacji stron przez Google'a mogą być także spowodowane zamieszaniem związanym z aktualizacjami PageRank i innymi zmianami, jakie ostatnio miały miejsce.
sebus86
Tak jak poprednik pisze musisz umiescic do jakiegos wiekszego katalogu lub strony ktora jest dosyc czesto odwiedzana przez roboty. Ja tam nei mam z tym problemow i gora czekam do tygodnia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.