mario_j
Aug 10 2007, 10:05 AM
Moja wiedza na temat pozycjonowania jest (na razie) nikła, moja strona jest pozycjonowana usługowo na jedną frazę kluczową, postaram się pokrótce i zrozumiale opisać czego potrzebuję się dowiedzieć.
Zarejestrowałem nową domenę, będzie ona używana dla tej samej strony i chciałbym rozpocząć pozycjonowanie dla nowej domeny z zestawem kilku nowych fraz kluczowych.
Co muszę zrobić aby nie spowodować duplicate content i nie spaść w rankingu dla tej frazy, która już jest wypozycjonowana?
Czy mogę zrobić przekierowanie wypozycjonowanej domeny z konkretną frazą na nowy adres i zachować pozycję w google?
I pytanie trochę z innej beczki - jak sprawdzić co wpływa na to, jaką pozycję w googlach mam na konkretną frazę - czyli po polsku mówiąc chciałbym sprawdzić co zrobiła firma pozycjonerska, żebym znalazł się na tej pozycji, na której jestem.
z góry dzięki za wszelkie sugestie
pozdrawiam
Mariusz
BartłomiejJ
Aug 27 2007, 07:26 PM
Witam
Cóż, powiedzmy sobie szczerze - możesz przypuszczać "co zrobiła firma pozycjonerska" ale dokładnej odpowiedzi nie dostaniesz i nie znajdziesz

Na tym polega know how, by nie było to do ustalenai - wtedy każdy byłby pozycjonerem

Czytaj optymalizacja.com i to forum, polecam.
Pozdrowienia
grejf
Sep 12 2007, 08:48 AM
Witaj musisz zbudować kolego treść adekwatną do title - description - nagłówki H1, pisząc treść pisz ją poprostu uprzednio analizując użyte w niej slowa kluczowe zeby nie przekraczaly 20% uzytych w tresci i pisz ja poprostu z glowy wtedy masz pewnosc, ze tresc bedzie unikalna.
Adammm
Jan 16 2008, 01:15 PM
Hej

a ja mam pytanie raczej teoretyczne: czy jest jakaś różnica między "wypozycjonować" a "pozycjonować". Gdzieś mi się obiło o uszy, że jest - jedno ma się tyczyć strony drugie wyrazu, ale nie jestem pewny. Jakby ktoś mi to wyjaśnił

P.S. A tak w ogóle to witam wszystkich, bo jestem tu nowy