Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Niska pozycja w wyszukiwarkach
Pozycjonowanie stron - Forum dyskusyjne - Reklama internetowa > Marketing w wyszukiwarkach > Pozycjonowanie i optymalizacja
aRturo
Witam,
Jestem redaktorem naczelnym eserwisu Aleksandrowa Łódzkiego - ALeMIASTO.pl.

Swego czasu jak tworzona była domena nazwa strony była: e-serwis ALEKSANDROWA ŁÓDZKIEGO

teraz w wyszukiwarkach (np. w Google) jak wpisze ALEKSANDROWA ŁÓDZKIEGO - to wyskakuje mi na pierwszej stronie moj serwis. Niestety jak wpisze juz Aleksandrów Łódzki to dopiero jestem na 7 stronie..

JAK TERAZ SOBIE Z TYM PORADZIĆ ?
Obuchowicz
Proponuję przeczytać artykuły dostępne w serwisie www.pozycjoner.org i posty na forum - w większości z nich można znaleźć odpowiedzi na powyższe pytania.

1. Fraza "Aleksandrowa Łódzkiego" jest dużo mniej oblegana niż fraza "Aleksandrów Łódzki", przez co wypozycjonowanie pierwszej z nich jest o wiele łatwiejsze niż drugiej.

2. Nazwa "Aleksandrów Łódzki" występuje tylko w znaczniku Title, a przydałoby się kilkakrotne powtórzenie jej we właściwej treści strony i np. w znaczniku Description.

3. Ilość odsyłaczy prowadzących do serwisu AleMiasto.pl nie wygląda imponująco, a przecież to właśnie ilość i jakość linków z odpowiednim anchor tekstem z innych wartościowych stron jest głównym czynnikiem wpływającym na pozycję w Google.

Pozdrwiam.
aRturo
ahaś - wtajemniczyłem się i poczytałem te toturiale dla początkujących - pododawałem teraz link do katalogów onetu, wp, webwweb (wczesniej myslalemk, że to taka lipa - że po porstu spis stron - nie zdawałem sobie sprawy że to wpływa na pagerank)

Jeszcze gdzieś warto dodać strone moją ??
Obuchowicz
CYTAT(aRturo @ Jun 28 2006, 04:13 PM) *
Jeszcze gdzieś warto dodać strone moją ??

Każdy link jest cenny i może dodatnio wpłynąć na pozycję w wyszukiwarkach. Spis katalogów przydatnych przy pozycjonowaniu można znaleźć pod adresem www.katalogiseo.info. Jak już kiedyś wspomniałem, dodawanie strony do katalogów jest bardzo dobrym sposobem na zdobycie trochę stałych linków dla początkujących osób, które dopiero zaczynają swoją prygodę z pozycjonowaniem nie mając odpowiedniego zaplecza, punktów w systemach wymiany linków itp. Wykonując tę czynność należy pamiętać o różnicowaniu tytułu i opisu zgłaszanej witryny, aby zabezpieczyć się przed filtrem oraz zachować systematyczność i pozory naturalnego przyrostu linków.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.