Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyniki wyszukiwania - nagły spadek
Pozycjonowanie stron - Forum dyskusyjne - Reklama internetowa > Marketing w wyszukiwarkach > Pozycjonowanie i optymalizacja
megalit
Mam problem dotyczący Google i mojej strony o kamiennym kręgu Stonehenge („Stonehenge – moja strona”, http://megalit.republika.pl/ )
Od dłuższego czasu, kilku lat nawet, po wpisaniu słowa „Stonehenge” moja strona pojawiała się w wynikach poszukiwania zawsze na jednym z pierwszych trzech miejsc. Od jakiegoś czasu znajduje się w drugiej setce, w okolicach 130 – 140.
Niczego nie zmieniałem na stronie, ilość linków na innych stronach prowadzących do mojej jest stała (page rank 4). W innych wyszukiwarkach czy katalogach (niepowiązanych z Google – Net sprint, Onet) nic się nie zmieniło i strona nadal jest wysoko.

Jeśli ma ktoś pomysł na to jak to naprawić – z góry dziękuję!
Obuchowicz
CYTAT(megalit @ Jun 28 2006, 10:37 AM) *
(...) ilość linków na innych stronach prowadzących do mojej jest stała (...)

Właśnie to może być przyczyną spadku pozycji. Google jest coraz bardziej uczulony na naturalny przyrost linków z innych stron, a jeśli tego przyrostu nie ma, uznaje stronę za mniej wartościową. Trochę mocnych odsyłaczy z innych wartościowych serwisów powiązanych tematycznie powinno naprawić problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.